Totaal Fit leefstijlprogramma

 

 

TotaalFit is een leefstijlprogramma voor mensen met een inactieve en ongezonde leefstijl en overgewicht.

Wilt u graag uw leefstijl verbeteren dan kunt u dit doen onder professionele begeleiding van een deskundige fysiotherapeut/leefstijladviseur van Fysiotherapie Dwingeloo en een diëtiste.

Het doel van het leefstijlprogramma is om door middel van meer bewegen, beter ontspannen, goed slapen en gezonde voeding uw leefstijl te verbeteren naar gezond en actief gedrag.

Het streven is dat het gevoel van vitaliteit is toegenomen na 3 maanden, het gewicht is verminderd en dat u zelfstandig gaat bewegen volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen .

De fysiotherapeut zal eerst een intake doen om inzicht te krijgen in de doelen, leefstijl en het beweeggedrag van u. Daarna volgen verschillende metingen en testen om de BMI ( Body Mass Index), conditie, lenigheid en kracht te bepalen .  Deze testen zullen na afloop ook weer plaatsvinden. We gebruiken hiervoor de THP2 health check.

Afhankelijk van uw doelen zal er samen met u een beweegplan worden opgesteld. Er wordt ook van u verwacht daar zelfstandig stappen in te nemen.

Aan het begin van het TotaalFit leefstijlprogramma wordt door een dietiste naar aanleiding van uw eetdagboek en een intakegesprek een persoonlijk dieetadvies gemaakt.

Voor vragen over het TotaalFit leefstijlprogramma kunt u bij Fysiotherapie Dwingeloo terecht.