Pluspraktijk Achmea

Wat is een pluspraktijk?


Pluspraktijk bestaat sinds 2013 en is een initiatief van Zilveren Kruis Achmea. 21 procent van alle fysiotherapiepraktijken is een pluspraktijk of een praktijk met een ander kwaliteitskeurmerk. Een pluspraktijk moet aan strenge kwaliteitseisen voldoen en onderscheidt zich op een aantal vlakken

Waarmee onderscheidt een pluspraktijk zich?

Deskundigheid en kwaliteit

De pluspraktijk wordt continu getoetst op de strengste kwaliteitseisen en voldoet aan veiligheids- en hygiënische eisen voor de praktijkruimte. Daarnaast biedt de praktijk een helder en begrijpelijk behandelplan, zodat de behandeling volledig aansluit op die van de patiënt, zodat er sneller resultaat kan worden geboekt.

Ruime openingstijden, goede bereikbaarheid en korte wachttijden

Een pluspraktijk kenmerkt zich door ruimere openingstijden, zo is een pluspraktijk ook ‘s avonds open. Ook biedt een pluspraktijk de garantie dat de patiënt binnen 24 uur na aanvraag kan starten met de behandeling. De praktijk is goed bereikbaar en toegankelijk voor mindervaliden.

Goede samenwerking met andere zorgverleners

Een fysiotherapeut van een pluspraktijk werkt nauw samen met huisartsen, medisch specialisten en diëtisten en kan hierdoor gemakkelijk doorverwijzen naar de juiste behandelaar.

Preventie en aanvullende programma’s

Een pluspraktijk biedt als extra speciale beweegprogramma’s en is meer gericht op advies na de behandeling, zodat voorkomen kan worden dat klachten terugkomen of verergeren.

Meer informatie over pluspraktijken vind u op de website van Achmea.