GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie) – Fysiotherapie Dwingeloo – Dwingeloo
Entingheweg 18 B 7991CC Dwingeloo Tel:0521-592190

Fysiotherapie Dwingeloo

Welkom bij Fysiotherapie Dwingeloo. Fysiotherapie Dwingeloo is een moderne fysiotherapiepraktijk gevestigd in Medisch Centrum Dwingeloo. Door de korte lijnen en intensieve samenwerking met de huisartsen en andere disciplines binnen het Medisch Centrum, krijgt u de optimale behandeling en begeleiding: alles onder één dak.

Adresgegevens

Entingheweg 18 B
7991CC Dwingeloo
Tel:0521-592190
info@fysiotherapiedwingeloo.nl

GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie)

folder FD GLI 4


Wat is de GLI?

GLI staat voor Gecombineerde Leefstijl Interventie. De GLI is een tweejarig groepstraject om je aan een gezonde(re) leefstijl te helpen. De behandeling in een groep van gemiddeld 10 personen richt zich op een blijvende gedragsverandering met de intentie dat je de overtollige kilo’s permanent kwijtraakt.

In de groepsgesprekken wordt kennis gedeeld over beweging, gezonde voeding en hoe om te gaan met factoren die een gezonde leefstijl beïnvloeden. Daarnaast wordt er gesproken over de mogelijke oorzaken die tot overgewicht leiden.

De GLI duurt in totaal twee jaar. Tijdens dit traject werkt iedereen aan zijn of haar eigen doelen met hulp van de leefstijlcoach. De groep ondersteunt elkaar en leert van elkaars ervaringen tijdens de groepsbijeenkomsten. In de eerste maanden heb je naast de groepsbijeenkomsten een aantal een op een gesprekken met de leefstijlcoach, fysiotherapeut en diëtist.
In deze gesprekken komt aan bod hoe een gezonde leefstijl eruitziet en hoe je daaraan kunt werken. Het tweede gedeelte van het traject is vooral gericht op een blijvende gedragsverandering, om te voorkomen dat je in oude gewoontes vervalt.

Voor wie is de GLI?

Personen van 16 jaar en ouder met:
*Obesitas (BMI > 30) of
*Overgewicht (BMI > 25) in combinatie met:
-een vergrote buikomvang (> 102 cm bij mannen en > 88 cm bij vrouwen)
-Diabetes type 2
-Hart- en vaataandoeningen
-slaapapneu
-artrose
*Voldoende motivatie

Door wie?

De GLI wordt uitgevoerd door lokale zorgprofessionals uit het Medisch Centrum in Dwingeloo: de huisarts/ praktijkondersteuner, de leefstijlcoach, de fysiotherapeut, de diëtist en de beweegcoach van de gemeente en de sport- en beweegaanbieders binnen de gemeente.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergoeding GLI

De erkende GLI wordt vergoed vanuit de basisverzekering zonder dat dit ten laste komt van uw eigen risico. De doorverwijzing naar de GLI gaat altijd via de huisarts.

Voor meer informatie:
Laura Nijsingh, Leefstijlcoach
E: laura@fysiotherapiedwingeloo.nl
T: 0521-592190