Corona-update: Fysiotherapie Dwingeloo is open voor fysiotherapeutische zorg!

Het is voor iedereen duidelijk dat de verspreiding van het Coronavirus grote consequenties heeft voor ons allemaal. Daarom was er maandag 16 maart overleg op het Ministerie van VWS tussen alle beroepsverenigingen en koepelorganisaties uit de zorg. De uitkomst van dit overleg is dat de Nederlandse zorg ervoor wil zorgen dat de noodzakelijke fysiotherapeutische zorg bereikbaar blijft.

De gezondheid van onze patiënten is ook onze zorg! We zien het dan ook als onze plicht om voor die patiënten die fysiotherapeutische zorg nodig hebben, beschikbaar te zijn.

Wij hebben ook de mogelijkheid van online-oefenprogramma’s, videoconsulten en/of telefonische consulten.

Voor wat betreft de NIET noodzakelijke fysiotherapeutische zorg, fitness en sport, zijn wij conform het advies van het RIVM gesloten.

Als hier de komende dagen verandering in komt informeren we u zo snel mogelijk.

Bij koorts of hoesten graag een telefoontje om uw afspraak te annuleren! Afhankelijk van uw klacht kunnen wij u dus ook van dienst zijn middels telefonisch en/of video consult. Zorg dat u in goede conditie komt of blijft zodat u voldoende weerstand heeft. Huiswerkoefeningen kunnen hierbij behulpzaam zijn. Vraag hier naar bij uw fysiotherapeut!

Heeft u vragen of twijfels ook dan geldt: bel ons gerust op het gebruikelijke nummer: 0521-592190!

De uitgangspunten van onze beroepsgroep, het KNGF, van 17 maart, zijn:

  • De fysiotherapeutische beroepsgroep moet zoveel mogelijk door kunnen werken om daarmee ook een bijdrage te kunnen leveren aan het verlichten van deze crisis;
  • Daarnaast zal ook het wegvallen van fysiotherapie uit de keten gevolgen hebben voor het bewegend functioneren van mensen met vergaande gevolgen voor zelfstandigheid en optimaal functioneren;
  • Uitvallen van fysiotherapeutische zorg heeft al gevolgen voor patiënten maar zal ook toenemend druk veroorzaken op een toch al overbelaste huisartsen- en/of ziekenhuiszorg .

Met vriendelijke groet,

Tineke, Laura, Rianne, Niels en Iris

Publicatiedatum: 19-03-2020


« Terug naar het overzicht