COPD-groep – Fysiotherapie Dwingeloo – Dwingeloo
Entingheweg 18 B 7991CC Dwingeloo Tel:0521-592190

Fysiotherapie Dwingeloo

Welkom bij Fysiotherapie Dwingeloo. Fysiotherapie Dwingeloo is een moderne fysiotherapiepraktijk gevestigd in Medisch Centrum Dwingeloo. Door de korte lijnen en intensieve samenwerking met de huisartsen en andere disciplines binnen het Medisch Centrum, krijgt u de optimale behandeling en begeleiding: alles onder één dak.

Adresgegevens

Entingheweg 18 B
7991CC Dwingeloo
Tel:0521-592190
info@fysiotherapiedwingeloo.nl

COPD-groep

Laura Nijsingh


Bij Fysiotherapie Dwingeloo is het mogelijk voor mensen met COPD ( alle GOLD klasses) om een beweegprogramma te volgen .
Fysiotherapeute Laura Nijsingh heeft zich hierin gespecialiseerd.

Er wordt een beweegprogramma speciaal op maat gemaakt, bestaande uit een combinatie van  conditie- en krachttraining. Tevens worden ademhalingstechnieken en ontspanningstechnieken geoefend. Dit alles onder strenge controle van de zuurstofsaturatie.
Daarnaast krijgt de cliënt advies over hoe thuis op een verantwoorde manier aan de conditie gewerkt kan worden en hoe hij/zij zo actief mogelijk kan blijven.

NIEUW in 2019:Het beweegprogramma COPD wordt per 1 januari 2019 vergoed vanuit de basisverzekering.Het aantal vergoede behandelingen is afhankelijk van de ziektelast  Daarna kan de client evt. zelfstandig verder trainen via FysioFitness onder begeleiding van een fysiotherapeut bij ons.

Binnen het Medisch Centrum in Dwingeloo is er bij de begeleiding van COPD patiënten intensieve samenwerking met de POH/ Huisarts, de logopediste, de diëtiste en/of de psychologe.
De korte lijnen zorgen voor optimale begeleiding van cliënten met COPD.